Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe

Gearchiveerd

Droomlocatie

Droom mee over jouw nieuwe Waalkade

Droomkanaal Gemeente Nijmegen
Adres Waalkade
Nijmegen
Beschikbaar van 16-01-2019 tot 30-04-2019

0

Favoriet

3

Gedeeld

Wat?

De Waalkade is een Droomlocatie op Droomstad Nijmegen omdat wij erin geloven dat de kade straks een plek is voor alle Nijmegenaren.

Een plek waar je heerlijk op het terras kunt zitten, je jezelf kunt vergapen aan het water en de scheepvaart, rustig relaxen in het park, genieten van de evenementen, sporten en nog veel meer. Wij willen je uitnodigen om met ons mee te denken over de mogelijkheden die de Waalkade straks biedt! 

 

Op deze droomlocatie dagen we jullie, inwoners van Nijmegen, uit invulling te geven aan de nieuwe Waalkade! Deel je ideeën, ga in gesprek met andere dromers en laat je inspireren door de ideeën die er ontstaan. Maak er jullie eigen Waalkade van! 

 

Denk je na dit verhaal: Ik heb een creatieve, vernieuwende, mooie, verbindende droom voor de Waalkade? En deze wil ik graag delen met heel Nijmegen? Druk dan hieronder op de knop en plaats voor 30 april 2019 jouw droom voor jouw nieuwe Waalkade! Zorg ervoor dat er zo veel mogelijk mensen stemmen op jouw droom. Hoe meer stemmen je hebt, hoe eerder de kans dat jouw droom gerealiseerd gaat worden. Alle dromen worden verzameld door het gebiedsteam en daarna besproken met ondernemers van de Waalkade en Gemeente Nijmegen. Bij voldoende draagvlak wordt een droom samen met de dromer uitgewerkt in acties.

Droom je mee?

Waarom?

De Waalkade krijgt een nieuwe inrichting. Van een grijs parkeerterrein naar een groene verblijfsplek. Kortom, een metamorfose. De werkzaamheden zijn in volle gang en duren naar verwachting tot half 2019. Het gedeelte tussen de Veerpoorttrappen en Grotestraat krijgt gras en bomen en de Waalkade wordt licht aflopend zodat water en kade veel meer één worden. In het verlengde van de Veerpoorttrappen komt een verlaagd deel met zittrappen, waardoor een podium bij het water ontstaat. De terrassen bij de gevels komen op één niveau en voor de terrassen komt een iconisch speelobject. Ter hoogte van de Grotestraat komen enkele terrassen aan het water. De Waalkade blijft geschikt voor evenementen zoals de kermis en de Vierdaagse feesten. Na de herinrichting kan er geen doorgaand autoverkeer meer over de Waalkade rijden. 

 

Het ontwerp voor de Waalkade is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met de stad. De 850 ideeën die binnenkwamen via mail, social media en in het speciale pand aan de Waalkade zijn vervolgens uitgewerkt tot drie verschillende scenario’s die door middel van een enquête zijn voorgelegd aan de stad. Hierbij was het groene scenario favoriet. 

Voor meer informatie: neem eens een kijke op deze site  

https://www.nijmegen.nl/filead...

Deze locatie heeft geen kenmerken.

  • Goedkeuring
    Bij deze Droomlocatie zal de eigenaar van de locatie je Droom eerst goed moeten keuren voordat je Droom daadwerkelijk terugkomt op Droomstad.
Ongepaste inhoud? Meld het ons

Contactpersoon:

Stefan van Aarle

stefan@stadskracht.nl

Dromen

over Droom mee over jouw nieuwe Waalkade

Nieuws

Zij doen al mee!

Gemeente Nijmegen
Standvast Wonen